Skontaktuj się z nami

Nasz adres: TIMOCOM Sp. z o.o. ul. Powstańców Śląskich 15, 53-332 Wrocław, Polska
polityka prywatności google

    SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

    Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania

    Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

    Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest TIMOCOM Sp. z o.o. ul. Powstańców Śląskich 15, 53-332 Wrocław.

    Możesz się z nami skontaktować:

    • wysyłając email na adres info.pl@timocom.com
    • wypełniając formularz kontaktowy na naszej stronie https://www.timocom.pl/kontakt
    • dzwoniąc pod numer +48 71 737 25 96 (opłata wg stawek operatora)
    • pisząc na adres: TIMOCOM Sp. z o.o. ul. Powstańców Śląskich 15, 53-332 Wrocław
    W sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych możesz skontaktować się również bezpośrednio z naszym inspektorem ochrony danych osobowych wysyłając e-mail na adres: datenschutz@timocom.com

    Pełną informację odnośnie przetwarzania Twoich danych znajdziesz tutaj.

    W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe

    Twoje dane osobowe przetwarzamy:

    • na podstawie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy – art. 6 ust. 1 lit. c RODO*
    • na podstawie niezbędności przetwarzania danych w celu wykonania umowy lub podjęcia działań przed zawarciem umowy – art. 6 ust. 1 lit. b RODO*
    • na podstawie Twojej zgody w celach wykorzystania Twojej aplikacji na potrzeby przyszłych rekrutacji oraz w przypadku podania przez Ciebie szerszego zakresu danych niż określone w Kodeksie Pracy (szczególnie w przypadku podania danych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO*, konieczna będzie Twoja zgoda na ich przetwarzanie, która może zostać odwołana w dowolnym czasie) - art. 6 ust. 1 lit. a RODO*

    *RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

    Kto może być odbiorcą Twoich danych osobowych?

    Twoje dane osobowe mogą być przekazane podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, m.in. dostawcom usług IT, agencjom rekrutującym – przy czym podmioty te będą przetwarzać dane na podstawie zawartej z nami umowy i wyłącznie w zakresie, w jakim zostanie wydane im polecenie. 

    Nie przekazujemy Twoich danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy. 

    Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?

    Twoje dane osobowe będą przechowywane do momentu zakończenia procesu rekrutacji, chyba że wyraziłeś zgodę na wykorzystanie Twojego CV w przyszłych procesach rekrutacyjnych, wówczas Twoje dane będą przechowywane  nie dłużej niż 3 lata.

    Jakie przysługują Ci prawa w zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych?

    Zawsze możesz poprosić nas o dostęp do swoich danych osobowych. Możesz również skorzystać z prawa żądania sprostowania swoich danych, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. 

    W zakresie, w jakim przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody, masz prawo jej wycofania w dowolnym momencie; wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej wycofaniem.  

    Przysługuje Ci także prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od nas swoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego np. w formacie .csv, .xml; możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych osobowych. 

    W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować z nami na adresy/numery telefony podane powyżej.

    Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

    Czy podanie danych osobowych jest obowiązkowe?

    Twoje dane osobowe wskazane w Kodeksie Pracy lub w innych ustawach szczegółowych (według wymogów ogłoszenia), są przetwarzane w oparciu o przepisy prawa i ich podanie jest konieczne do wzięcia udziału w rekrutacji. Pozostałe dane osobowe (np. Twój wizerunek) przetwarzamy na podstawie Twojej dobrowolnej zgody, którą wyraziłaś/eś wysyłając nam swoje zgłoszenie rekrutacyjne i ich podanie nie ma wpływu na możliwość udziału w rekrutacji. 

    Chcesz dowiedzieć się więcej?

    Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony https://www.timocom.pl/ochrona-danych